Életmód- és egészség tanácsadás kategória bejegyzései

Bőrápolás télen

winterGondoltam, hogy még egyszer felvetem a témát a bőrünk állapotával kapcsolatosan a hidegben, mivel megnéztem az előrejelzést és a jövő hétre végig mínusz fokokat mutat a telefonom .
8 fok alatt csökkenti a bőr faggyú termelését a szervezetünk., extrém hidegnél képes teljesen leállítani. Ez azt jelenti, hogy bőrünk nem jut több zsírhoz. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Körömvirágmacerátum

koromviragSokan keresik a körömvirágbalzsamot, holott az sokkal kisebb koncentrácíóban tartalmazza a körömvirág hatékony kivonatát, mint egy macerátum, amely 100%-ban átveszi a gyógyító erejét. A macerátum egy növényi olaj, amelyben ki van vonva a növény ható erejét. Ilyenkor több heten keresztül ázik a növény az olajban, és az olajban oldódó hatóanyagok így átmennek az olajba. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bőrünk védése a hideg és fagyos hőmérsékleteknél

winter_blog_fbMínusz fokokat írunk. Ilyenkor a bőr nem képes elegendő zsírt előállítani, ez által védekező képességét adja fel. A száraz hideg és meleg levegő váltakozása még jobban igénybe veszi a bőrt. Érzékeny bőrállapotnál ez az állapot még viszketést, bőrpirosodást is okozhat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

MENNYIRE KÁROSAK A NAPOZÓKRÉMEK IGAZÁBÓL? AVAGY A MEZTELEN IGAZSÁG

napozókrém Legkésőbb nyár elején felvetődik ez a kérdés. Miközben a dermatológusok a napimádóknak azt tanácsolják, hogy a bőrrák kialakulásának veszélye miatt naponta többször kenjék be magukat, a toxikológusok meghúzták a riasztó csengőt. A kereskedelemben forgalmazott napkrémek többsége nemhogy nem elégséges védelmet nyújt a veszélyes UVA sugarak ellen, hanem olyan rákkeltő anyagokat is tartalmaz,mint a cinkoxid. Annak ellenére, hogy jó közérzetünk fenntartásáért, speciálisan a D vitamin termelődése miatt fontos a nap fénye, egy túl hosszas UV sugárzás (ibolyántúli sugárzás) ártalmas, tönkreteszi a sejteket, akár bőrrák kialakulásához is vezethet.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….