Aktuális kategória bejegyzései

Bőrápolás télen

winterGondoltam, hogy még egyszer felvetem a témát a bőrünk állapotával kapcsolatosan a hidegben, mivel megnéztem az előrejelzést és a jövő hétre végig mínusz fokokat mutat a telefonom .
8 fok alatt csökkenti a bőr faggyú termelését a szervezetünk., extrém hidegnél képes teljesen leállítani. Ez azt jelenti, hogy bőrünk nem jut több zsírhoz. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kezek ápolása

handHogyan védjük és ápoljuk kezünket a fagyos időszakban?
Nagyon jó tapasztalatom van a sheavajjal és a kókusz zsírral . Nedves bőrbe kell masszírozni őket, így megkapják a megfelelő nedvességet a zsírral együtt. Mindenképp kesztyűt húzunk, hogy a hő,- és nedvességvesztését meggátoljuk. Kézmosás után mindig olajozzuk vissza kezeinket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bőrünk védése a hideg és fagyos hőmérsékleteknél

winter_blog_fbMínusz fokokat írunk. Ilyenkor a bőr nem képes elegendő zsírt előállítani, ez által védekező képességét adja fel. A száraz hideg és meleg levegő váltakozása még jobban igénybe veszi a bőrt. Érzékeny bőrállapotnál ez az állapot még viszketést, bőrpirosodást is okozhat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….