Körömvirágmacerátum

koromviragSokan keresik a körömvirágbalzsamot, holott az sokkal kisebb koncentrácíóban tartalmazza a körömvirág hatékony kivonatát, mint egy macerátum, amely 100%-ban átveszi a gyógyító erejét. A macerátum egy növényi olaj, amelyben ki van vonva a növény ható erejét. Ilyenkor több heten keresztül ázik a növény az olajban, és az olajban oldódó hatóanyagok így átmennek az olajba.

A macerátumok összekötik az olaj és a gyógynövény hatóerejét, ezért is nagyon értékesek, mivel kettőt az egyben kínál fel így a természet. Attól függően, hogy milyen növényt vonnak ki az olajban, fájdalomcsillapító, nyugtató, hűsítő vagy feszesítő hatása is lehet, ugyanakkor nyugtathat, élénkíthet és jó kedvre is emelhet pszichésen. Egy kenőcs szintén a körömvirág kivonatot tartalmazza, de hatásában sokkal gyengébb, mint a tiszta macerátum, főleg, ha a vivő anyag is hő kezelt olaj, és egyéb adalékokkal van még dúsítva.
Igyekszem meggyőzni a vásárlóinkat, hogy egy körömvirág macerátummal sokkal hatékonyabban tudja az adott problémás felületet ápolni, mivel 100% hatóerőt rejt magába a kivonat.

koromvirag_oilA körömvirágot olíva és napraforgó olajba szokták kivonni. Védi és ápolja a száraz, érzékeny és irritált bőrfelületet, aktiválja a bőr anyagcseréjét.
Kisbaba pelenka ápolásra is megfelel a macerátum. Ugyanúgy kitűnően megfelel sebek gyógyítására, mivel hámosító hatása miatt igen gyorsan gyógyulnak be. Például császárszüléseknél létrejött sebeket sokkal gyorsabban gyógyítanak vele (orbáncfű macerátum a másik megoldás) Ehhez 1% homoktövis húsolaj még jobban hozzá segít az erős antioxidáns és a sebgyógyulást elősegítő hatóanyagaival.

Brassai Adrienne
(aromaszakértő)

Termék a webshopban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.