Csak Nőknek: Klimaktérium kategória bejegyzései

Minden nőnél elérkezik a változás, illetve a klimaktérium időszaka. Első jelek már jelentkezhetnek a 40 évek elején, de később is. A nők különbözőképpen élik meg ezt a változást, legkevésbé a közvetlen családtagok, partnerek, férjek értik ezt meg. Legtöbb nő ebben a kritikus időben a hormonális egyensúly megbomlása miatt testi és lelki nehézségeken megy keresztül.. Hangulati hullámvölgyek kísérik, akárcsak a menstruációs előtti időszakban. Mindez az ösztrogén és progeszteron szint csökkenésének köszönhető, amit nőgyógyászok előszeretettel alkalmaznak, azok a mesterséges hormonkezelések. Ilyenkor jelentkeznek a mellékhatások is mint például súlygyarapodás és egyéb egészségügyi problémák. Amúgy melyik nő beszél az ilyen problémákról? Megosztja ezeket élettársával vagy barátnőjével? Legtöbben magukba zárkóznak, abban a hiszemben, hogy csak egyedül őket érintik a klimaktériummal járó nehézségek.

Ebben a blogban igyekszünk egészséges megoldásokat nyújtani. Bevált természetes módszereket és receptúrákat fogunk veletek megosztani.

SZÁRAZ SZEMÉREMAJKAK ÉS VAGINA ÁPOLÁSA

klimaktérium

A klimaktérium időszakában és a menopauza után az ösztrogénszint lényegesen csökken.  Az olyan gyakori bántalmak mellett mint a  hőhullámok és hirtelen erős izzadás, a szeméremajkak és a  hüvely nyálkahártyája is nagyon kiszáradhat, amely  a nemi aktus alatt fájdalmat okozhat, illetve hüvelygyulladást okozhat.  Ezeket a bántalmakat még megerősítheti egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Az illóolajokkal át tudjuk nedvesíteni,  a szeméremajkakat, a hüvely nyálkahártyáját, illetve regeneráljuk a hüvelyflórát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….