2014. szeptember hónap bejegyzései

Az argánolaj, kicsit közelebbről….

olaj_2Az argánolajat Földünk egyik legértékesebb olajának tartják. Tradicionális módszerre állítják elő a berber asszonyok Marokkóban.

Az argánfát az életfájának is nevezik, és csak Marokkó délnyugati részén terem., 8000 négyzetkilométeren,a Souss – Massa fennsíkon és a kutatóknak még mindig fejtörést okoz, hogy miért ez vidék az otthona. A tudósok sejtik, hogy az Atlantik klímája, a közelségben a sivatag, meg a termőföld sajátossága adja a természetnek ezt a csodáját. Az argánerdő az UNECSO által 1998 óta védett, az „Arganeraie” nevet viseli.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mit is rejtenek magukban a mogyorókrémek?

nutellaUtolsó repülőutam alkalmából utastársam a Ferrero román képviselője volt, éppen Budapesten volt, ahol a kelet európai központja van a cégnek. Ha a Ferrero nevet halljuk, milyen nevek jutnak eszünkbe: “Kinderschokolade”, “Ferrero Rocher”, “Kinderüberraschung”, meg egyebek, de ha a Nutella nevét halljuk, érezzük már szánkban a krém csodálatos és utánozhatatlan ízét. Vajon minden arany, ami fénylik?
Tudjuk, NEM.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

SZÁRAZ SZEMÉREMAJKAK ÉS VAGINA ÁPOLÁSA

klimaktérium

A klimaktérium időszakában és a menopauza után az ösztrogénszint lényegesen csökken.  Az olyan gyakori bántalmak mellett mint a  hőhullámok és hirtelen erős izzadás, a szeméremajkak és a  hüvely nyálkahártyája is nagyon kiszáradhat, amely  a nemi aktus alatt fájdalmat okozhat, illetve hüvelygyulladást okozhat.  Ezeket a bántalmakat még megerősítheti egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Az illóolajokkal át tudjuk nedvesíteni,  a szeméremajkakat, a hüvely nyálkahártyáját, illetve regeneráljuk a hüvelyflórát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….