Bőrápolás télen

winterGondoltam, hogy még egyszer felvetem a témát a bőrünk állapotával kapcsolatosan a hidegben, mivel megnéztem az előrejelzést és a jövő hétre végig mínusz fokokat mutat a telefonom .
8 fok alatt csökkenti a bőr faggyú termelését a szervezetünk., extrém hidegnél képes teljesen leállítani. Ez azt jelenti, hogy bőrünk nem jut több zsírhoz.

Így a bőr természetes védőmechanizmusának egy része megszűnik. A hiányzó zsírréteg miatt hamarább veszíti a nedvességet is. Az alacsony hőmérsékletnél uralkodó páraszegény levegő, a túlfűtött légterek száraz levegője, nagyon rossz hatással vannak bőrünkre ráadásul. Ha még a szél is megered, egy 0 fokos hőmérsékletnél és egy ötös fokozatú szélnél, -8 fok valóban a hőmérséklet (Chill-faktor). Ennek az eredménye: A bőr egyre szárazabb és barázdásabb lesz, mint a sivatagban a kiszáradt vizek helyén, a berepedezett talaj, úgy képzelhetjük el. 1.8 négyzetméter bőrt hordunk magunkon, így a legnagyobb szervünk, ezért a hideget igen erősen érezteti velünk! Hogy miért?

A kutatás azt bizonyítja, hogy 30 ezer érzéki receptor érzékeli a meleget bőrünkön. Ehhez képest 300 ezer receptor reagál a hidegre! Ez azt jelenti, hogy minden négyzet centiméteren 20 receptor érzékeli a hideget. Ezért reagálunk mi is annyira érzékenyen a hidegre., az idegvégződések a kötőszövetben vannak egymással összekötve… A kötőszövet képes a hidegre is igen összehúzódni, így a fájdalmat okozva a derekunkban is, például (ezt érdekességként írtam ide)…

Nagyon fontos a bőrünkre figyelmet és gondozást fordítani.
Hidratálni, olajozni kell kívülről. Először benedvesítjük a bőrünket ( növényi vizek) utána olajozunk.:-))). Vagy egy igen olajokban gazdag, sűrű krémet használunk, de akkor is utána olajozzunk!!!

A telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek a bőrsejtek anyagcseréjéhez. Ezért fontos, hogy kívülről juttassuk be ezeket az értékes zsírsavakat a hidegen préselt olajok segítségével!!!
Fogok írni variációs lehetőségekről, szívesen adok tanácsot.

Brassai Adrienne

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.