Brassai Adrienne bejegyzései

Bőrápolás télen

winterGondoltam, hogy még egyszer felvetem a témát a bőrünk állapotával kapcsolatosan a hidegben, mivel megnéztem az előrejelzést és a jövő hétre végig mínusz fokokat mutat a telefonom .
8 fok alatt csökkenti a bőr faggyú termelését a szervezetünk., extrém hidegnél képes teljesen leállítani. Ez azt jelenti, hogy bőrünk nem jut több zsírhoz. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kezek ápolása

handHogyan védjük és ápoljuk kezünket a fagyos időszakban?
Nagyon jó tapasztalatom van a sheavajjal és a kókusz zsírral . Nedves bőrbe kell masszírozni őket, így megkapják a megfelelő nedvességet a zsírral együtt. Mindenképp kesztyűt húzunk, hogy a hő,- és nedvességvesztését meggátoljuk. Kézmosás után mindig olajozzuk vissza kezeinket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Körömvirágmacerátum

koromviragSokan keresik a körömvirágbalzsamot, holott az sokkal kisebb koncentrácíóban tartalmazza a körömvirág hatékony kivonatát, mint egy macerátum, amely 100%-ban átveszi a gyógyító erejét. A macerátum egy növényi olaj, amelyben ki van vonva a növény ható erejét. Ilyenkor több heten keresztül ázik a növény az olajban, és az olajban oldódó hatóanyagok így átmennek az olajba. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bőrünk védése a hideg és fagyos hőmérsékleteknél

winter_blog_fbMínusz fokokat írunk. Ilyenkor a bőr nem képes elegendő zsírt előállítani, ez által védekező képességét adja fel. A száraz hideg és meleg levegő váltakozása még jobban igénybe veszi a bőrt. Érzékeny bőrállapotnál ez az állapot még viszketést, bőrpirosodást is okozhat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A citrom illat meggátolja a májrák fejlődését

májrák sejtek

májrák sejtek

Tudósok  illatreceptorokat bizonyítanak a  májrák sejtekben.

Illat a rák ellen?  A tudósok kiderítették, hogy mi  az oka annak,  hogy egyes  illóolajok a rákos sejtek növekedését meggátolják: A  megvizsgált sejtek egy  úgynevezett kémiai  orrot tartanak a sejtburkaikon . Ezen keresztül reagálnak a rákos sejtek a citronellal terpénre és megállítják a növekedésüket.  A  rákos sejteken megtalált illat receptor  segíteni tud további kíméletes rákterápiák fejlesztésében. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Az argánolaj, kicsit közelebbről….

olaj_2Az argánolajat Földünk egyik legértékesebb olajának tartják. Tradicionális módszerre állítják elő a berber asszonyok Marokkóban.

Az argánfát az életfájának is nevezik, és csak Marokkó délnyugati részén terem., 8000 négyzetkilométeren,a Souss – Massa fennsíkon és a kutatóknak még mindig fejtörést okoz, hogy miért ez vidék az otthona. A tudósok sejtik, hogy az Atlantik klímája, a közelségben a sivatag, meg a termőföld sajátossága adja a természetnek ezt a csodáját. Az argánerdő az UNECSO által 1998 óta védett, az „Arganeraie” nevet viseli.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mit is rejtenek magukban a mogyorókrémek?

nutellaUtolsó repülőutam alkalmából utastársam a Ferrero román képviselője volt, éppen Budapesten volt, ahol a kelet európai központja van a cégnek. Ha a Ferrero nevet halljuk, milyen nevek jutnak eszünkbe: “Kinderschokolade”, “Ferrero Rocher”, “Kinderüberraschung”, meg egyebek, de ha a Nutella nevét halljuk, érezzük már szánkban a krém csodálatos és utánozhatatlan ízét. Vajon minden arany, ami fénylik?
Tudjuk, NEM.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

SZÁRAZ SZEMÉREMAJKAK ÉS VAGINA ÁPOLÁSA

klimaktérium

A klimaktérium időszakában és a menopauza után az ösztrogénszint lényegesen csökken.  Az olyan gyakori bántalmak mellett mint a  hőhullámok és hirtelen erős izzadás, a szeméremajkak és a  hüvely nyálkahártyája is nagyon kiszáradhat, amely  a nemi aktus alatt fájdalmat okozhat, illetve hüvelygyulladást okozhat.  Ezeket a bántalmakat még megerősítheti egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Az illóolajokkal át tudjuk nedvesíteni,  a szeméremajkakat, a hüvely nyálkahártyáját, illetve regeneráljuk a hüvelyflórát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….